17 Nisan 2011 Pazar

MEZELER

Bababm pazar pikniği için benden meze istemiş:) YapmazmıyımmmmmmmYaparım elbette.
Hemen kolları sıvadııımmmmmm. Veeee sizlerlede paylaşmayı unutmadım efendimmmmmm.


MERCİMEK KÖFTESİ 
 
MALZEMELER
1Su bardağı İNCE BULGUR
1Su bardağı KIRMIZI MERCİMEK
3su bardağı SU
SIZMA, SALÇA(BİBER,DOMATES KARIŞIK), LİMON,NAR EKŞİSİ,
1 Adet KURU SOĞAN
PULBİBER,KARABİBER,KİMYON,NANE, TUZ,
1/4 demet DEREOTU
1/4 demet MAYDANOZ
5-6 adet YEŞİL SPĞAN

Mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayalım. Yıkanmış bulguru ekleyelim.
Kuru soğanı küp doğrayıp yağda kavuralım. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Haşlanmış mercimek ile bulguru, nar ekşisini ve limonu karıştıralım ve bulgurun şişmesi için ağzını kapayıp demleyelim.
Bulgur şişince tm baharatları ekleyip karıştıralım.
Yeşillikleri de doğrayalım ve mercimekli harca ilave edip karıştıralım.
Köfte şekli verip kıvırcık eşliğinde servis edelim.
 
BROKOLİ SALATASI
MALZEMELER
1/2 kg BROKOLİ
SIZMA
PULBİBER
TUZ
SARIMSAK rendesi
BALSAMİK SİRKE


Brokoliyi buharda haşlayalım.
Servis edeceğimiz salta kasesine alıp ılıdıktan sonra tüm sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırdıktan sonra üzerine dökelim.
Kasenin üstünü streçfilm ile kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdikten  sonra servis edelim.
ARNAVUT CİĞERİ


MALZEMELER
1 kg kuşbaşı doğranmış DANA CİĞER
UN.TUZ.PULBİBER,KARABİBER
2 orta boy PATATES
1 adet KURU SOĞAN
4-5 dal YEŞİLSOĞAN
1 çay bardağı SIVIYAĞ
MAYDANOZ
SUMAK

Unu damak tadımıza göre tuz, karabiber, pulbiber ile harmanlayalım. Ciğeri unlu karışıma iyice harmanlayalım.
Yağı büyükçe bir tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra ciğerin yarısını tavaya alalım. İki dakika karıştırarak çevirip kalan ciğerleride ekleyelim. Bu şekilde ciğerler birbirine yapışmadan çıtır çıtır olacak. Ciğeri piştiğinden emin oluncaya kadar ara sıra karıştırmayı ihmal etmeden kızartalım.
Ayrı bir tavada küp doğradığımız patatesleri kızartıp fazla yağını kağıt havlu yardımı ile alalım.
Soğanı yarım ay şeklinde dilimleyip tuz ile ovup öldürelim.  Maydanozu temizleyip ince kıyalım. Soğan, sumak, tuz ve maydanozu karıştıralım.Yeşil soğanı dilimleyelim.
Ciğeri ılık olarak patates kızartması, soğan salatası ve yeşil soğan eşliğinde servis edelim.
Afiyet olsun..........

Hiç yorum yok: