26 Mayıs 2011 Perşembe

KREMALI SOYALI TAVUK NAGİRA


MALZEMELER
4 Tavuk Göğsü
3 Yemek kaşığı SOYA SOS
200 ml. KREMA
2 Adet yeşil DOLMALIK BİBER
1 Tatlı kaşığı HARDAL
3 Yemek kaşığı SIZMA
1 Yemek kaşığı SUSAM YAĞI
2 Adet kuru SOĞAN
1 Çay bardağı SOYULMUŞ BADEM
TUZ, KARABİBER,KÖRİ

Tavuğu kuşbaşı doğrayıp soya sos ve krema ile karıştıralım ve buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Yağları wok tavaya alalım. Soğan ve biberleri halka doğrayalım. Soğanlar pembeleşince karabiber ve köriyi ekleyip kavurmaya devam edelim.Tavaya tavuğu da ekleyerek tavuklar pişip yemek suyunu çekene kadar kavuralım.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: