12 Nisan 2012 Perşembe

CHOCOLATE CHIP COOCIES




Klasik olmuş bir kurabiye bu seferki. Tarifi paylaşmamdaki amaç ise bloğum aynı zamanda tarif defterim olması ve kitapları karıştırmayı çok da sevmemem.Artık evde bir klasik oldu. Akşam çay yanına kurabiye, kek vs olmadığı zaman eksikliğini hissediyoruz. Gerçi en son yaptığım granolaların devamı ev ahalisi tarafından bekleniyordu ama benim canım çikolatalı bir şeyler çekti bu gün.


 Yapımı gayet kolay kurabiyelerimin. Menşeji bildiğiniz gibi Amerika. Ve orjinal adı choclate chip cookies.
 İç malzemesini ise keyfinize göre şenlendirebilirsiniz. Mmmm mesela fındık,üzüm,vişne,bluebery vs. Ayrıca hamurun bir kısmına benim yaptığım gibi kakao veya granül kahve ekleyip iki renkli kurabiyeler elde edebilirsiniz. Tabi o zaman kuru malzemeleri aynı ölçüde kısmanız gerekecek.
Karanfil, tarçın,chili biberi gibi baharatlar ile de tatlandırılabilir ayrıca. Yani anlayacağınız seçenekler damak tadınız ile sınırlanabilir ancak...
Yanına ister çay yapın istersenizde bir bardak süt. Neskahve yanında da gayet hoş olur ayrıca.
İnternette bir çok tarifini de bulabilirsiniz. Benim tarifim yine "Beyaz fırından Yeni Çıkmış KURABİYELER" kitabında alındı. Canı çekenlere , deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
1+1/2 CUP (180 gr)un
1/2 tatlı karbonat
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr tereyağı
3/4 cup (140 gr) esmer şeker
1/4 cup beyaz şeker
1 adet iri yumurta
2 çay kaşığı vanilya özütü
1+1/4 cup (16o gr) damla çikolata
1+1/4 cup (14o gr) iri kıyılmış ceviz

Fırını 170 dereceye ayarlayalım. fırın tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayalım ve üzerine bir miktar un serpelim.
Un,karbonat ve tuzu karıştırıp eleyelim.
Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile kabarıncaya kadar çırpalım. Yumurta ve vanilyayı ekleyip smikser ile 15 sn daha çırpalım.
Elenen malzemeleri ekleyip yedirelim.
En son damla çikolatayı ve cevizi ekleyelim. Normal kurabiyeden farklı olarak ele yapışan bir hamur elde edeceğiz.
Hamurdan bir tatlı kaşığı ile yada varsa dondurma kaşığı, kahve ölçüm kaşığı vs ile küçük parçalar alıp pişirme kağıdı kaplı tepsiye aralıklı olarak dizelim ve kaşığın arkası ile hamur topları 4 cm çapına ulaşana dek hafifçe düzleyelim..
Hamurların arasını kurabiye pişerken yayılacağı için geniş tutalım.
Tepsiyi fırına verip 8-10 dakika pişirelim. Fırın tepsisini çevirip 1-2 dakika daha pişirelim.
Tepsileri fırından çıkarttıktan sonra kurabiyelerimiz hala yumuşak olacaklar. Onları soğutma telinde soğutalım. Hava almayan cam veya teneke kutularda saklayalım.
Afiyet olsun.

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çayımın yanına iyi gider bir tane alayım:)))
ellerine sağlık canım çok güzeller

Unknown dedi ki...

Kahvemi yanında birkaç tane olmalıydı..
Ellerine sağlık canım..
Takibindeyim.

tarifküpü dedi ki...

Teşekkür ederim cnm.Hoşgeldin.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Ben görünenlerin hepsini alabilirim:)
Sevgiler...