22 Ekim 2012 Pazartesi

EBRULİ KARAMELLİ ÇİKOLATA BAR

Güzel bir haftaya tatlı ile başlamak ister misiniz?
Malzelmesi az Lezzeti bol bir tatı yaptım sizlere:)

Önümüz bayram.. Misafirlerinize ikram içinde yapabilirsiniz bence.
MALZEMELER
TABANI İÇİN;
2+1/4 cup(250 gr) tam buğday unu
1/2 cup (75 gr) pudra şekeri
3/4 cup(175 gr) küp doğranmış soğuk tereyağı
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
7 tbsp (90 gr) küp doğranmış tereyağı
1/2 cup(90 gr) kahverengi şeker
1+3/4 cup(400 ml) süt
SÜSLEMEK İÇİN;
90 gr sütlü çikolata
90 gr bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalı.
33*23 cm lik dikdörtgen kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım.
İç malzemesini yapmak için; tereyağı, kahverengi şeker ve sütü sos tenceresine alalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak dikkatlice ısıtalım. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kaynatalım. Yaklaşık yarım saat tüm malzemeler karamel kıvamına gelene dek pişirelim.
Unu ve pudra şekerini birlikte karıştıralım. Tereyağını ekleyip elimiz ile önce didikleyip karışımı ince ekmek kırıntısı haline getirelim. Ardından  hamur biçimini alana dek elimiz ile yoğuralım.
Hamuru hazırladığımız tepsiye alıp düzgün ve eşit bir şekilde yayalım.
Kalıbı fırına verip hamur dokunduğumuzda sertleşene  ve üzeri kızarana dek 20 dakika pişirelim..
Taban hamurunu fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan taban hamurunun üzerine iç harcı döküp eşit bir şekilde yayalım.
Çikolataları ayrı ayrı benmari eritelim
Sütlü ve bitter çikolataları sırayla iç harcın üzerine yayıp şeritler oluşturalım. Ardından beyaz çikolatadan şeritlerin üzerine damlalar bırakıp bir kürdan yardımı ile ebruli şekiller oluşturalım.
Kalıbımızı buz dolabında 1 saat bekletip çikolataların donmasını sağladıktan sonra dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: