27 Nisan 2013 Cumartesi

EV YAPIMI LEMON CURD

Keklere, pastalara veya tartlara  dolgu olarak,
Keklerin veya tatlıların yanında muhallabi olarak,
Reçel olarak,
Jöleye altarnatif olarak,
Cheesecake'lere.....Ama mutlaka tatlı eşliğinde...
Tarif david lebovitz den alınmıştır.
Eğer bukadar yumurtalı bir tarifi ilk denemede tutturmaktan çekiniyor iseniz direk ısı yerine benmari olarakda hazırlayabilirsiniz. Muhtemel pişmesi biraz daha uzun sürecektir ama garantili olacaktır:)
MALZEMELER
1/2 cup(125 ml) taze limon suyu (1-2 limon)
2 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
1/3 cup(65gr) şeker
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
yemek kaşığı(85gr) parçalar halinde kesilmiş tuzsuz tereyağı
Bir tutam tuz.
Bir kase üzerine ince bir süzgeç yerleştirip bir kenara ayıralım. 
Orta boy bir tencerede kısık ateşte yumurta ve sarılarını, şekeri, limon suyu ve kabuğunu tuz ile çırpalım.
Tereyağını ekleyip sos kalınlaşana dek 5 dakika boyunca sürekli çırparak pişirelim.
Karışım kalınlaşıp jöle kıvamına gelene kadar ocağın ısısını artırarak çırpmaya devam edelim.Curd çırpma telinin üzerinde kalıyor geri düşmüyor ise olmuş demektir. Hemen ocağın altını kapatıp süzelim.
Elde ettiğimiz curd'ı cam kavanozlara alıp buzdolabına kaldıralım. Bir hafta boyunca buzdolabında tazeliğini koruyacaktır.
Limon curd'ı keklerin yanında, cheesecake veya herhangibir tart dolgusu olarak kullanılabilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

tereyağı yerine margarin kullansak sorun olur mu?

tarifküpü dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
tarifküpü dedi ki...

Canım ben tarifi harfiyen uyguladım tadı gayet hoşuma gitti. Tereyağını sevmiyorsan kullanılmayabilir elbette ama tad olarak daha yavan kalır kanımca.