29 Haziran 2015 Pazartesi

KUZU ETLİ GÜVEÇ

İftara misafir gelecekse sunumu kolay yapımı kolay  bir yemek fırında yemekler. hele tek kişilik kaplar işi daha da kolaylaştırıyor. İşte benim güveç tarifim...
MALZEMELER
8 Kişilik
750 gr kuzu kol kuşbaşı
2 adet domates
2 adet havuç
1 adet patlıcan
200 gr taze fasulye
1 adet kabak
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
Tuz, Karabiber,kırmızıbiber
2 yemek kaşığı biber/domates salçası
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için kaşar peyniri

Kuzu etini yıkayalım ve üzerindeki suyu ile birlikte düdüklü tencereye alalım. Düdüklüde 10 dakika pişirelim.
Pişen etleri kevgir ile alalım.
Tüm sebzeleri soyup küp doğrayalım.
Taze fasulyeyi ayıklayıp minik minik bölelim.
Domatesi soyup küp doğrayalım.
Artan et suyundan   bir iki kaşık alıp eti kavuracağımız tencereye etlerle birlikte koyalım.
Etleri ve sırası ile sebzeleri kavuralım..
En önce sert sebzelerden başlayalım. Sırayla patates, sarımsak, havuç, fasulye,kabak, biber , patlıcan ve domatesleri kavurduğumuz ete ekleyelim.
Sebzeleri hafif yumuşayana dek kavurup altını kapatalım.
Tüm malzemeleri güveç kaplarına bölüştürelim.
Ayrı bir yerde salçayı 1 su bardağı su ile açalım ve güveçteki malzemelerin üzerine bölüştürelim. Güveçlere su az gelirse kaynamış su takviyesi yapalım. Hatta artan et suyun dan eklenirse çok daha güzel olur.
Güveçleri 250 derecede ısınmış fırına verip 20 dakika pişirelim.
Pişen güveçlerin üzerine kaşar dilimleri yerleştirip fırını kapatalım.
Kaşar eriyince sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
 
 

2 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

yemek tarifleri dedi ki...

Harika olmuş,çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...