18 Haziran 2015 Perşembe

LİMONATA

Uzun zamandır aklımda olmasına rağmen denemek kısmet olmamıştı bu tarifi. Daha önce annecim yapardı evde ramazan şerbetlerini.
Ama artık iş başa düştü. Eski defterleri açtım ve daha önce bulup defterime iliştirdiğim tarifleri gün yüzüne çıkarttım. İşte o tariflerin ilki.
MALZEMELER
6-7 adet iri limon
Bir parça taze zencefil(İsteğe bağlı)
8-10 dal taze nane
2 su bardağı şeker(Miktarı sizin damak zevkinize göre değişebilir.)
Şekeri derin bir fırın kabına alalım.
Limonların kabuklarını beyaz kısmına kadar şekeri üzerine rendeleyelim. Bu işlemi limonun yağını çıkartmak için yapıyoruz.
Rendelenen limonların suyunu sıkalım.
Limon suyunu, ve kalan posasını şekerin üzerine alalım.
nane yapraklarını da bu karışıma ekleyip elimize eldiveni geçirip şeker eriyene kadar tüm malzemeyi güzelce  karıştıralım. Karıştırma işlemini elimizle ovarak yaparak limonun yağının şeker ile güzelce birleşmesini sağlıyoruz.
Tüm şeker eriyince tüm malzemeyi bir tülbentten geçiriyoruz.
Süzülen koyu limonatayı bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Konsantre limonatayı üç litreye tamamlıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: