21 Haziran 2016 Salı

ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Bu aralar sadece tariflerimi paylaşıp kaçmak durumundayım. Malum Ramazan ve çalışan bir kadınsanız akşam bu bile bazen çok zor geliyor inanın....
MALZEMELER
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 su bardağı arpa şehriye
*2,5 su bardağı sıcak su
tuz
Tereyağını pilav tenceresinde eritelim.
Şehriyelerin yarısını bu yağda kavuralım. Şehriyelerin rengi kararmaya başlayınca kalan yarısını da tavaya ekleyip üzerine sıcak su dökelim. Su fokurdamaya başlayınca altını kısıp şehriyelerin suyu çekmesini sağlayalım.
Suyunu çeken şehriyelerin üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatalım.
Son olarak tencereyi sofra bezine sarıp demlenmesini sağlayalım.
Ben bu salatayı yapacağım zaman şehriyeyi  bir gece öncesinden yapıp hazırlıyorum.Size de tavsiye ederim.
Şimdi malzemelere kaldığımız yerden devam edelim.
*Kornişon turşu(Küp doğranmış)
*Salatalık (Rendelenmiş)
*Sarımsaklı yoğurt(Süzme yoğurt ile hazırlanmış)
*Dere otu
*İsteğe göre 1kaşık mayonez
Demlenen şehriyeler ile diğer salata malzemelerini iyice harmanlayalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: