26 Haziran 2016 Pazar

TAVA BÖREĞİ

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile sodalı tava böreği yaptım. Gerçekten su böreğini aratmayacak güzellikte oldu. dün iftarda iki yufka ile ön bir deneme yapıp afiyetle tükettik. bu gün dörder yufkadan iki tavam hazırlandı ve akşam iftar pikniğimize gitmeyi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun yapacaklara.
Not: bizim buralarda börek pişirme tavası diye bir malzeme var. bu tavanın kapağı böreğin rahat çevrilebilmesi için düzdür ve tavanın içine girer. Tam fotoğrafını tavamı temizledikten sonra sizler için çekeceğim.
MALZEMELER
4 adet yufka
1,5 şişe maden sodası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Pişirmek için tereyağı
İç için,
Köy peyniri
Kaşar rendesi(Ben bu sefer biraz abartıp kars kaşarı kullandım:)
Maydanoz
Tuz arzuya göre pul veya kırmızı biber
Tüm iç malzemelerini iyice harmanlayalım.
Tavanın altını tereyağı ile yağlıyayım.

1. yufkayı yanları tavadan sarkacak şekilde serelim.
Madensuyu, kabartma tozu  ve yumurtayı güzelce çırpalım.
Yufkanın üzerine sıvı karışımdan dökelim.
İç harcı yarısını yayalım. sostan tekrar gezdirelim.
Üçüncü yufkayı da ikinci ile aynı şekilde serip kalan iç harcı serip sosun kalanını gezdirelim.
Son yufkayı parçalamadan iç harcın üzerine yayalım. Tavadan sarkan yufka kenarlarını da son yufkanın üzerine kapatalım.
Orta  ateşte tavayı ateş büzerinde gezdirerek arkalı önlü böreğin her tarafının pişmesini sağlayalım.
Böreği çevirirken kapak kullanalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: