26 Aralık 2016 Pazartesi

FIRINDA TEREYAĞLI YERLİ SOMON

Hem evi kokutmayalım hemde lezzetli balık yiyelim. İşte lezzetli kokusuz fırında Somon tarifi.
Görüntü sizi cezbetti mi. Benim yine canım ÇEKTİ:))))
MALZEMELER
2 dilim Somon
1 adet Patates
1/2 dilim Limon
7-8 çeri Domates
1 adet küçük boy Soğan
2 diş Sarımsak
Tane karabiber
Deniz Tuzu
Defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı

Soğanları halka halka doğrayıp küçük bir fırın kabına yayalım,
Patatesleri yuvarlak veya elma dilimi doğrayıp soğanların üzerine yayalım,
Ezilmiş sarımsakları da kaba ekleyelim,
Üzerlerine tuz serpip tereyağını küçük parçalar halinde aralıklı yerleştirelim,
Somonları ayrı bir yerde tuz ile ovup patateslerin üzerine yerleştirelim.
En üste tane karabiber serpip ve defne yaprağı koyalım.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında patates pişip kızarana dek tutalım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: